Home Zanimljivosti Šta prsti na nogama mogu reći o vašem karakteru

Šta prsti na nogama mogu reći o vašem karakteru

186
0

Svima je poznata izreka – oči su ogledalo duše, ali ako hoćete da saznate nešto više o čovjeku, njegovom karakteru i osobinama, pogledajte u njegova stopala, odnosno prste.
Naime, čitanje ličnosti iz stopala, praksa je koja se u Kini i Indiji praktikuje više hiljada godina, a korijene vuče iz vjerovanja da su naša stopala ogledalo ostatka duše i tijela, piše uspesnazena.com!

Oblik prstiju na nogama i karakter čovjeka.
Pogledajte i uporedite svoje, ili prste druge osobe sa slikom ispod.

Primjer br. 1
Ukazuje na kreativnu ličnost. Osobe sa ovakvim oblikom prstiju veoma su pametne, i uvijek pronalaze kreativna rješenja za bilo koji problem. Ipak, ponekad zbog nesigurnosti u sebe, ostavljaju već započeta djela na pola puta.

Primjer br. 2
Osobe sa ovakvim oblikom prstiju su energični i imaju stvaralački potencijal. Uvijek mogu stati iza onog u šta zapravo vjeruju.

Primjer br. 3
Pokazatelj liderskih osobina. Glavni cilj ovih ljudi – uspjeh u karijeri. I samo jedna stvar može ga izbaciti iz koloseka… To je nevjerovatni perfekcionizam! I još jedan zanimljiv podatak: neke indijske legende kazuju o tome da majke nisu dozvoljavale sinovima da se žene ženama kod kojih je drugi prst na nogama bio duži od ostalih. Smatrali su znakom zapovjedačkog karaktera.

Primjer br. 4
Za ovakve ljude najveća vrijednost je porodica i bliski prijatelji. Vlasnike ovakvog oblika prstiju odlikuje sposobnost da slušaju druge i gotovo se identifikuju sa sagovornikom. Ponekad sve primaju k srcu, tako da im ovakva empatija često nije od koristi.

Primjer br. 5
Govori o ambicioznosti, ali ne i želje preuzimanja odgovornosti. Čovjek sa takvim prstima na nogama je zabavan i privlačan, ali veoma često i naivan kao malo dijete. Izvor: uspesnazena