Home Zanimljivosti 0vo morate obavezno da provjerite: Broj cipela koje nosite može da pokaže...

0vo morate obavezno da provjerite: Broj cipela koje nosite može da pokaže koIiko ćete dugo živjeti- Sve ima na tabeli (FOTO)

989
0

Neka istraživanja i saznanja naučnika koja dolaze iz Švedske su pokazala da broj vaših cipela može da u blizini otkriti koliko ćete vi zapravo ž1vjeti. U ovome istraživanju je bilo preko 800 učesnika, te je doktor Hans Bjors povodom toga istraživanja rekao par riječi.

– Mi smo koristili kompjuterizovane podatke kako bi uporedili ljude iz svih oblasti Švedske i proučavali smo dob u kojoj su prm1nuli i uzrok tome, te smo odlučili da je zapravo veličina vaših cipela povezana sa time, rekao je doktor Hans.


Povodom toga su stručnjaci napravili tabelu koju možete sami da pogledate iznad, a isto tako su ovi stručnjaci rekli da svi moraju paziti kakve to cipele nose i da obavezno moraju biti udobne i po mjeri.

Stručnjaci govore da ne uzimate cipele samo radi toga što su lijepe, nego i da budu udobne i da odgovaraju vašem stopalu, a recite nam šta vi mislite o ovome što su stručnjaci napravili povezanost između života i cipela.