Home Zanimljivosti Tužna vijest upravo je pogodila cijelu srbiju: majka objavila pretužne vijesti –...

Tužna vijest upravo je pogodila cijelu srbiju: majka objavila pretužne vijesti – preminula je

533
0

Malena Petra Đorđević (4), koja je ujedinila Srbiju u borbi za njen život i izliječenje od tumora na mozgu, preminula je, objavila je njena majka Daliborka.

Dijete nije izdržalo borbu, pretešku za njene male godine.

– Dragi rođaci,prijatelji i svi koji ste nas podržavali i ohrabrivali tokom prethodnih mjeseci, hvala vam na svemu. Sa ovom objavom se odjavljujemo citirajući našu Petru : “NIJE FER”!!!

– Igrali smo ovu utakmicu i borili se da pobijedimo do poslednjeg trenutka,ali protiv zloćudnog protivnika nismo uspeli. Ostaje nam nada da je Peki sada lakše i da se konačno odmara ,da opet govori,trči,pjeva i gura svoja kolica sa lutkicama!

Podsjetimo, Petri su se prošle godine pojavili prvi simptomi, a tumor na mozgu ustanovljen je nedugo potom. Uslijedila je hitna operacija na Klinici za Neurohirurgiju KCS, a potom i hemioterapije.

Porodica je potom počela da sakuplja novac za put u Francusku, nakon što je djetetu ustanovljena rijetka mutacija gena. Nažalost, 4-godišnja djevojčica nije uspijela da pobijedi ovu tešku bolest.

izvor: https://novi.ba/clanak/283018/tuzna-vijest-upravo-je-pogodila-cijelu-srbiju-majka-objavila-pretuzne-vijesti-preminula-je