Home Zanimljivosti Ovo su zadnje riječI tragično preminule bobane: ovo cijepa I najtvrđe srce,...

Ovo su zadnje riječI tragično preminule bobane: ovo cijepa I najtvrđe srce, tuga do neba

1186
0

Bila sam dvaput na Olimpijskim igrama, a i još sam daleko od kraja karijere, pa će biti još prilika za mene, rekla je prije nekoliko mjeseci Bobana Veličković Momčilović koja je preminula u nedjelju…

Zlato na Olimpijskim igrama bilo joj je životni san. Cijeli život dala je streljaštvu, želja joj je bila popeti se na postolje i zagristi medalju zlatne boje. No prije devet mjeseci njezin život se promijenio.

Saznala je da će postati majka i u potpunosti se posvetila majčinskoj ulozi. Odustala je od nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju i htjela provesti cijelo ljeto sa suprugom Miroslavom i sinčićem, ali nažalost, sve se raspalo u sekundi. Sina Vukašina će promatrati s nekog drugog svijeta.

Svjetsko streljaštvo je u nedjelju ostalo u šoku. Bobana Veličković Momčilović preminula je u 31. godini života zbog komplikacija nakon porođaja. Imala je eklampsiju, odnosno izljev krvi na mozak zbog čega je hitno prevezena u beogradsku bolnicu.

Dvadeset dana bila je u komi, no kako mozak nije pokazivao nikakve funkcije, liječnici su mogli samo proglasiti smrt. Bobana je bila neustrašiva, snažna i hrabra i njezina obitelj molila se za nju nadajući se da će se oporaviti. Nažalost, nije uspjela. U Boru, gradu na istoku Srbije, gdje je Bobana živjela, proglašena je trodnevna žalost.

Život je posvetila najvećoj ljubavi, a to je streljaštvo. Još kao 15-godišnjakinja sanjarila je o zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama. Pored vas gori olimpijska baklja, svira himna vaše zemlje, a vi s visina promatrate cijeli svijet. Vrhunac svega, nešto najveće i najviše što sportaš može doživjeti.

– U nekim trenucima možda postoji žal što neću nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali generalno me čeka me najljepša uloga u životu, u kojoj ću se ostvariti prvi put. Želim se posvetiti sinu. Bila sam dvaput na Olimpijskim igrama, a i još sam daleko od kraja karijere, pa će biti još prilika da se nađem na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri – rekla je Bobana prije nekoliko mjeseci u razgovoru za Sportski žurnal.

Od Olimpijskih igara odustala je i prije odgode zbog korona virusa. Nastupila je na OI u Londonu i Rio de Janeiru, ali joj je medalja oba puta pobjegla. Bobana je osvojila čak 13 medalja na europskim prvenstvima od čega osam zlata u disciplini zračni pištolj 10 metara, pojedinačno i ekipno, a posljednje medalje osvojila je u Wroclawu gdje je u stanju trudnoće, uz podršku svog sina, proslavila novi uspjeh.

Bila je svjesna da joj je to posljednje natjecanje uoči poroda i njega je osvojila zajedno sa svojim sinom. Htjela se posvetiti sinčiću zajedno sa suprugom Miroslavom s kojim se vjenčala 2016. godine. Bili su nerazdvojni, uživali su u zajedničkim putovanjima, jedva su čekali rođenje sina. Nažalost, jednu lijepu obiteljsku priču prekinuo je tragični događaj.

Nažalost, sina nikada neće upoznati, ali može biti ponosan na to da ga je rodila hrabra i neustrašiva Bobana koja se do posljednjeg trenutka borila za svoj život, ali nažalost nije uspjela. Otišla je na neki bolji svijet, a od tamo će promatrati i paziti na svog sinčića i supruga Miroslava…

– Ona je meni bila sve u životu, iskreno ne mogu pričati o tome u ovome trenutku. Sve što smo imali, imali smo zajedno. Bili smo zajedno na skoro svim natjecanjima. To je jedna od onih ljubavi o kojima se priča… Čekali smo dijete i Vukašin će mi biti sjećanje na Bobanu. U njemu vidim Bobanu – rekao je Miroslav.

(24sata.hr)